Language not available Language not available Language not available

Dit bericht is niet beschikbaar in jouw taal. Hier zijn enkele andere opties:

Welkom, superfans! Abonneestreams komen naar Twitch

Jun 26 2019

Community’s vormen het :bleedPurple: hart van Twitch. Als streamers en hun kijkers elke week weer samenkomen om dat waar ze van houden met elkaar te delen, bouwen ze een authentieke band op. Dat is wat Twitch zo’n unieke plek maakt.

Creators vragen ons vaak om nieuwe en betere manieren om hun kijkers te belonen: vip-badges en aangepaste abonnee-emotes zijn slechts enkele voorbeelden. De volgende “gadget” waar we mee komen, noemen we abonneestreams. Deze functie wordt vandaag als bèta gelanceerd en we leggen je hier uit hoe het werkt.

Wat zijn abonneestreams en hoe werken ze?

Abonneestreams zijn een spannende nieuwe manier waarop streamers een extra voordeel kunnen bieden aan hun grootste supporters — abonnees, vip’s en mods.

Als een kijker zich — op welk niveau dan ook — abonneert op een kanaal (Twitch Prime-abonnementen tellen ook mee), krijgt die toegang tot de abonneestreams van die creator. Kijkers die niet geabonneerd zijn op een kanaal waarop een abonneestream wordt getoond, krijgen een preview te zien van wat er allemaal gebeurt en kunnen desgewenst meteen meekijken door zich te abonneren.

Abonneestreams zijn alleen beschikbaar voor partners en Affiliates die aan onze veiligheidseisen voldoen.

Wat zijn de vereisten?

We kunnen niet wachten om zoveel mogelijk creators aan de slag te laten gaan met deze nieuwe functie, maar het is ook cruciaal dat streamers en hun community’s veilig blijven en zich aan onze richtlijnen houden (zie hieronder). De vereisten voor het streamen van een abonneestream zijn:

  1. De streamer moet een Twitch Affiliate of Twitch-partner zijn.

  2. In de laatste 90 unieke streamdagen mag de streamer niet in strijd hebben gehandeld met de communityrichtlijnen van Twitch. Dat betekent dat als een kanaal een schorsing heeft ontvangen, de streamer op 90 verschillende dagen moet streamen om weer in aanmerking te komen.

Stappen die we nemen om abonneestreams veilig te houden

Net als elke andere stream op Twitch valt de inhoud van abonneestreams onder onze gebruiksvoorwaarden en communityrichtlijnen. Abonneestreams zijn niet privé en we hebben stappen genomen om een veilige en leuke ervaring te verzekeren:

  1. Zoals we hierboven al noemden, moet een creator 90 dagen gestreamd hebben zonder overtreding om een abonneestream te kunnen streamen. Als een gekwalificeerde streamer een overtreding begaat, moet die opnieuw aan deze eis voldoen om weer toegang te krijgen tot deze functie — de teller begint dan weer bij 0 dagen.

  2. Abonneestreams zijn geen privéstreams. Als je als niet-abonnee bij een abonneestream belandt, krijg je een live preview te zien van de content en kun je je desgewenst abonneren en je meteen bij de community aansluiten.

  3. Om abonneestreams makkelijk te kunnen vinden, hebben ze ook de tag “Abonneestream”. Deze tag kan niet worden verwijderd en zal altijd als eerste verschijnen wanneer er meerdere tags worden gebruikt. Mensen kunnen live previews bekijken en content rapporteren als ze geloven dat die in strijd is met onze gebruiksvoorwaarden of communityrichtlijnen.

  4. Abonneestreams worden als bèta gelanceerd. Als je ideeën hebt voor hoe we abonneestreams kunnen verbeteren, ontvangen we graag hier je feedback.

Wat kunnen creators allemaal met abonneestreams?

Streamers op Twitch hebben de gewoonte om ons allemaal te verrassen door onze nieuwe functies op onverwachte manieren te gebruiken (we kijken naar jullie, Squad-streamers), maar we denken bijvoorbeeld aan competitieve streamers die verzoeken accepteren voor wat betreft de helden of kampioenen waarmee ze spelen, bordspelstreamers die een wekelijkse campagne houden voor abonnees, muziekstreamers die setlijsten maken die volledig uit verzoeknummers bestaan, en nog veel meer.

Hoe ziet een abonneestream eruit?

Zo’n beetje als elke andere stream — maar met een paar kleine verschillen.

Abonneestreams krijgen automatisch de tag “Abonneestream”, zodat je ze makkelijk kunt vinden. Deze tag kan niet worden verwijderd. Abonneestreams zijn ook voorzien van een stericoon (zoals die op de knop “Abonneren”) in de linkerbalk op twitch.tv.

En ten slotte: als je als niet-abonnee bij een kanaal uitkomt waarop een abonneestream wordt getoond, wordt er een live preview weergegeven van de content. Als de community je bevalt, kun je je abonneren om meteen mee te doen en naar hartenlust te kijken en chatten.

Een abonneestream ziet er zo uit:

Hoe werken VOD’s bij abonneestreams?

Na een abonneestream is de bijbehorende VOD automatisch beschikbaar voor abonnees. Het maakt niet uit of je de instelling voor abonnee-archieven in je dashboardinstellingen hebt in- of uitgeschakeld.

Als je ervoort kiest, kun je permissies voor individuele abonneestream-VOD’s bewerken via het tabblad Video Producer van je dashboard.

Hoe werken clips bij abonneestreams?

Clips kunnen nog steeds worden gecreëerd tijdens een abonneestream en gedeeld na de stream. Clips van abonneestreams hebben geen beperkingen. Als je niet wilt dat een clip wordt gedeeld, kun je dat in clipbeheer instellen voor je clips.

Abonneestreams zijn nu beschikbaar voor partners en Affiliates die aan de bovengenoemde eisen voldoen. Je vindt de optie in je dashboard.

In ander nieuws