Language not available Language not available Language not available

Dit bericht is niet beschikbaar in jouw taal. Hier zijn enkele andere opties:

Updates Twitch Communityrichtlijnen

Feb 8 2018

Nieuwe verbeteringen aan onze communityrichtlijnen

Aan onze Twitch community,

We willen graag een update aan de Communityrichtlijnen met jullie delen. Dit is slechts één van de vele komende verbeteringen aan ons beleid, moderatie-procedures en veiligheidsonderdelen van Twitch.

We gebruiken onze Communityrichtlijnen om de community sterk en veilig te houden. Deze richtlijnen gaan nader in op de content die wordt ondersteund door Twitch, regels voor streamers en kijkers, en nog veel meer. Ons doel is om er zeker van te zijn dat Twitch een plek is waar iedereen zich welkom voelt. We blijven naar jullie luisteren terwijl we doorgaan met groeien, en passen het beleid waar nodig aan.

Het verhaal tot nu toe

Twitch begon met één hoofdconcept: online video games streamen. Dat simpele idee sprak veel kijkers aan. Maar ze bleven plakken omdat jullie, de streamers, communities hebben opgebouwd. Jullie bouwden een plek op waar kijkers zich thuis voelden, een plek waar ze naartoe konden gaan voor een lach, gameplay, of voor vriendschap. En terwijl jullie steeds meer persoonlijkheid en interessegebieden bleven toevoegen, maakten jullie duidelijk dat jullie vrij wilden zijn om content te maken over andere dingen dan gaming. Daarom hebben we vorig jaar onze regels over content, die niet over gamen ging, versoepeld.

Zo konden jullie op Twitch zoveel van leven delen als je maar wilde. Hierdoor kon je jouw community uitbouwen, of nieuwe communities opbouwen in gebieden zoals bordspellen, talkshows, Creative, muziek, fitness en IRL (om er maar een paar te noemen). Door jezelf te laten zien op Twitch, lieten jullie Twitch onderdeel van je leven worden, en we zijn erg dankbaar voor dat voorrecht.

De afgelopen maanden hebben jullie gemeld dat bepaalde onderdelen van onze communityrichtlijnen onduidelijk waren of, in sommige gevallen, niet streng genoeg waren om toepasbaar te zijn op dit constant evoluerende gebied. En wij reageerden te traag. Om hier iets aan te doen gaan we updates uitbrengen aan ons beleid en moderatie-procedures, en aan producten die persoonlijke interactie met Twitch begeleiden.

Deze update gaat over richtlijnen voor het tegengaan van lastigvallen, en beleid op gebied van seksuele content. Hiermee willen we de helderheid, kracht en consistentie van ons moderatie-systeem versterken. Dat geldt ook voor de frequentie en inhoud van onze berichtgeving rondom moderatie.

Jullie hebben geholpen bij het opbouwen van Twitch — jullie ZIJN Twitch — en het is onze taak om jullie trots te laten zijn op de Twitch community.

Richtlijnen voor het tegengaan van lastigvallen en haatdragend gedrag

We willen niet alleen dat iedereen zich welkom voelt bij Twitch, maar ook trots is om deel uit te maken van de community. Met dit doel in het vooruitzicht, nemen we een uitgesprokener positie in ten opzichte van lastigvallen en haatzaaien.

Ten eerste heeft gedrag dat wij als haatzaaiend beoordelen, onmiddellijk een schorsing voor onbepaalde tijd tot gevolg. Haatzaaien hoort gewoon niet thuis in de Twitch community.

Daarnaast gaan we ook kijken naar bevestigd haatdragend of lastigvallend gedrag dat buiten Twitch plaatsvindt, bij het nemen van moderatie-beslissingen op Twitch. Als je via andere diensten iemand op Twitch haatdragende berichten stuurt of lastigvalt, beschouwen we dit als een overtreding van het Twitch beleid.

We passen ook de kaders van onze moderatie aan. We gaan nu ook goed letten op context en intentie, naast de gebruikte woorden of handelingen. Denk eraan, ook al maak je maar een grapje met vrienden, je kiest ervoor om te streamen op een platform dat een groot publiek bereikt.

Seksuele content

Twitch is een open, wereldwijde community die bestaat uit gebruikers van allerlei leeftijden, en met diverse culturele achtergronden. Daarom vinden we dat het belangrijk is dat jouw content geen seksueel karakter heeft. We passen de kaders van onze moderatie aan zodat we je gedrag in zijn geheel gaan bekijken, bij het beoordelen van de vraag of je seksueel suggestieve bedoelingen hebt. We gaan kijken naar contextuele elementen zoals titels van streams, camerastandpunten, emotes, panelen, kleding, overlays en chat moderatie. Het op Twitch aanbieden van toegang tot verboden seksuele content, zoals “lewds”, blijft verboden.

De kleding tijdens gamestreams, de meeste thuisstreams en profiel-/kanaal afbeeldingen, moet geschikt zijn voor een openbare gelegenheid, winkelcentrum of restaurant. Nog even ter herinnering, we zullen het niet toestaan dat dit beleid als reden wordt gebruikt om streamers op of buiten Twitch lastig te vallen, ongeacht of je vindt dat ze zich niet aan de regels houden.

De overgangsperiode

De volledige lijst met veranderingen zijn beschikbaar in de herziene Communityrichtlijnen. Er staan voorbeelden en nog meer informatie over de mogelijke gevolgen van deze veranderingen voor jou, in onze bijbehorende Help-artikelen over het tegengaan van lastigvallen en seksuele content.

De nieuwe regels zullen ingaan op maandag 19 februari, 18:00u Nederlandse tijd. Tot die tijd hanteren we de oude communityrichtlijnen. Je moet clips en VODs, die in strijd zijn met de nieuwe richtlijnen verwijderen voordat de nieuwe richtlijnen van kracht zijn.

Tijdens de overgangsperiode zullen we contact opnemen met enkele streamers, wiens content in strijd is met huidige en toekomstige richtlijnen, om hen te helpen om succesvol te zijn op Twitch. Ons doel is om er zeker van te zijn dat iedereen de nieuwe communityrichtlijnen begrijpt en respecteert, zodat je content kunt blijven maken voor jouw communities.

Een Beter Twitch voor Iedereen

Het begeleiden van de community is een enorm verantwoordelijke taak — eentje die we ter harte nemen. De updates van vandaag vormen een grote stap vooruit, en zijn nog maar het begin. We voelen ons tegenover jullie allemaal verplicht om je welkom te laten voelen op Twitch. Om daaraan bij te dragen zullen we de frequentie van onze berichtgeving, en van updates over beleid en producten, verhogen.

In de komende maanden gaan we ook opnieuw kijken naar ons handhavingsbeleid voor partners en niet-partners, onze procedures voor het indienen van een beroep, IRL-richtlijnen, en manieren om te voorkomen dat gebruikers elkaar lastigvallen. Daarnaast zullen we grote verbeteringen aanbrengen aan AutoMod, het automatische chat-moderatie systeem van Twitch.

Iedere dag drukken tienduizenden streamers op de “Live”-knop en creëren ze weergaloze gedeelde ervaringen voor hun communities. Aan welke kant van het scherm je ook zit, we willen je bedanken dat je van Twitch de bijzondere plek maakt die het is. Wij blijven ons best doen om Twitch nóg beter te maken.

Bedankt,

Twitch

In ander nieuws